Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ćwiczenia , dieta .

XxMxTisoXx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Nie będę owijał w bawełnę powiem (napiszę) od razu o co mi chodzi . Tu na forum też są ludzi , nie tylko Ci chudzi , niektórzy znają się bardziej dietach , ćwiczeniach inni mniej . Chciał bym żebyście mi napisali jakie ćwiczenia najlepiej wykonywać , ile razy wykonywać ich w ciągu dnia by schudnąć . Niestety mam nadwagę a potrzebuję zrzucić parę kilo (trochę więcej niż parę) . Osobiście jestem wielkim wielbicielem jazdy na rowerze a przeciwnikiem biegania .

Jeżeli mi ktoś napiszę jakie ćwiczenia wykonywać , ile razy to ćwiczenie powtarzać , jakiej diety się trzymać , będę bardzo wdzięczny . Każdy kto pomoże dostanie "lajka" . Z góry dzięki wam drodzy forumowicze .

Opublikowano

skoro jestes wielkim wielbicielem jazdy na rowerze to na co czekasz? dupa na siodełko i jedziesz :F na tym tez sie duzo chudnie i wzmacnia nogi, kondycje

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Ja osobiście mam rowerek do ćwiczeń , i ćwiczę nim 30 min dziennie , co do diety to wygląda ona tak : , śniadanie przed szkołą nie jem , dopiero na przerwie 15 minutowej wcinam bułkę , później jem obiad / ew 2 kanapki

Kolacji nigdy nie jem , ew jakiś cukierek i tyle...

narutotagkopia.jpg

Miej wyjebane na wszystko i na wszystkich ! a tym bardziej na wyżej ustawionych mod*** którzy lizali d*psko żeby dostać posadę .

Opublikowano

głodu nie ma co łagodzić, jak jesteś głodny to jesz, jak nie bedziesz jadł tylko oszukiwał organizm to bedziesz chudy i słaby, poprostu musisz cwiczyc

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Ale gdy będzie się obżerał i ćwiczył to mu to nic nie da?? będzie dalej miał brzuszek;)

narutotagkopia.jpg

Miej wyjebane na wszystko i na wszystkich ! a tym bardziej na wyżej ustawionych mod*** którzy lizali d*psko żeby dostać posadę .

Opublikowano

No tak, musisz ograniczyć słodycze...

Ja ćwiczyłem tak :

50 pompek

30 przysiadów

30 min rowerka;d

narutotagkopia.jpg

Opublikowano

Diety mogą być różne. Ja polece Ci na start odstawić węglowodany i zmniejszyć ilość tłuszczy , czyli odstawiasz pieczywo etc, mniej mięsa (najlepiej jak byś jadł same chude) no i dużo białka typu mleczne produkty takie jak sery, mleko itd.

Jedz często ale w małych porcjach.

Ok dieta już Ci starczyć powinna bo w końcu chcesz schudnąć a nie zagładzać się ;)

Co do ćwiczeń polecam bieganie. Rower też, ale to do czasu jak nie ma śniegu.

Kup sobie jeszcze jakieś przyrządy do ćwiczeń w domu, ja mam np hantelki + taką gumę do rozciągania na bicepsy.

Oczywiście nie obejdzie się bez brzuszków, rób 3x dziennie 4 serie po 25. Czyli robisz 25, 30s-1min przerwy kolejne 25 i tak do 100. Po 2-4h robisz next.

Tyle chyba Ci starczy? ;)

@edit

Co do złagodzenia głodu proponuje oszukać własny mózg. Słyszałem kiedyś że pijąc wodę zaspokajasz pragnienie mózgu. Ale tylko wodę ponieważ jest mało kaloryczna, najlepsza mineralna ;)

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

Nie pisz tutaj takiego tematu bo to nie forum od tego ...

zaraz Ci tutaj napisze 30 dietetykow i trenerow do spraw chudniecia

chociaz sami nic z doswiadczenia nie wiedza

cwiczenia to 30% efekty 2x tyle mozesz osiagnac dieta

ktora musi byc na ujemnym bilansie kalorycznym bez tego

mozesz sie katowac a i tak powoli bedzie Ci waga leciec w dol

ponadto aeroby z rana i/lub w dzien poczytaj na necie o tym

a najlepiej jak bys weszedl na takie fora jak sfd,kfd i tam napisal

swoj problem bo to nie jest forum od tego

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano

Najlepiej dietetyk, chodź to drogo

narutotagkopia.jpg

Opublikowano

Bardzo proste, jedz dużo owoców mięsa gotowanego. Owoce załagodzą głód i dostarczą energi w postaci cukru, a mięso dostarczy wielu substancji odżywczych, do tego nabiału sporo i ćwicz chłopie!

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Sam osobiście wcinam z 5 jabłka dziennie ( zawsze są ) , z 5 mandarynek i czasami pomarańcz, zdrowe słodycze, a i mięso na parze najlepsze...

narutotagkopia.jpg

Gość malutki688
Opublikowano

no to tak, jestem sportowcem i (trenuje judo) i mam male pojecie o trzymaniu i zrzucaniu wagi.

jedzenie,

jedz wolno (gdy spieszysz sie do mzog sam sobie wmawia ze malo zjadles), male kesy i dlugie zucie,podczas posilku pij wode.

co do wagi, chodzenie nie pomoga.niestety ale bieganie to najlepszy sposob,bieganie lub plywanie na basenie.

posilki postartajk sie podzielic (duzo razy dziennie, male porcje)

wiadomo malo slodyczy, soli itp.

jedz warzywa i owoce, duzo ryb

Opublikowano

A ćwiczenie na rowerku do ćwiczeń to dobry sposób ?? UP

narutotagkopia.jpg

Opublikowano

Obczajcie nagranie (mp3) za 120zł: Odchudanie bez diety: http://adambytof.pl/bezdiety

Na 100% to działa, mam trzy nagrania - Intuicja, Działanie, Moc Transu. Każde daje nie samowity efekt, a te także działa. Przeczytajcie to co tam pisze. :)

Oferuję moje usługi webdeveloperskie (HTML, CSS, JavaScript (jQuery, AJAX!), PHP, MySQL, PERL).

Więcej pod PM.

Gość malutki688
Opublikowano

A ćwiczenie na rowerku do ćwiczeń to dobry sposób ?? UP

niestety ale nie wiem czy rower pomaga, znaczy tak.pomoc to pomoze wszytko.wiadomo ze nie odrazu zaczniess biegac i plywac.na poczatek pewnie.jezeli siiadasz przed tv to taki rowerek to swietna sprawa.kazdy rodzaj ruchu Ci pomoze.mozesz zaczac od rowerku a potem na wiosne zabrac sie za bieghanie

Opublikowano

Przysiady , brzuszki i oczywiście zdrowa dieta ;) czyli :

1. Najważniejsza pierwsza zasada zdrowej diety to jest różnorodność
  2. Zdrowa dieta to częste, umiarkowane ilościowo i kalorycznie potrawy
  3. Zdrowa dieta to pokarmy słabo przetworzone
  4. Zdrowa dieta – co najmniej 2 litry płynów dziennie
  5. Ogranicz sól, produkty wysoko przetworzone, słodycze
  6. Zdrowa dieta to dieta spokoju – jedz posiłki bez pośpiechu

Kilka słów o napojach

Zdrowa dieta – co pić?

Najlepszym źródłem płynów zdrowej diety są:

• niegazowana woda mineralna
  • soki warzywne, owocowe
  • zielona herbata
  • herbatki ziołowe
  • herbatki owocowe
  • kefiry, maślanki, jogurty

­39566146920630933015.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...